Tevredenheid van jullie medewerkers

Zonder tevreden medewerkers, géén tevreden klanten

Bij Amplixs zetten we een medewerkertevredenheidsonderzoek (MTO) graag in om de klanttevredenheid te verbeteren. Je organisatie is er vooral om klanten tevreden te maken, niet de medewerkers. Natuurlijk geldt meestal: zonder tevreden medewerkers heb je geen tevreden klanten.

Daarom linken we ons MTO direct aan het klanttevredenheidsonderzoek (KTO). We onderzoeken wat medewerkers nodig hebben om gemotiveerd en betrokken te werken op een manier die bijdraagt aan klanttevredenheid.

Meten is weten. Zo stuur je op klant- en medewerkertevredenheid tegelijk.

eNPS

Hoe kunnen jullie de medewerkers helpen om de klanten te helpen? Dat is de kern. En die klant kan ook een gast zijn in de horeca of een ‘interne’ klant. Het doel van MTO is níet om medewerkers te pamperen of hun loyaliteit te testen. Zeker geen middel om hen te controleren. Als je je medewerkers niet vertrouwt, had je ze beter niet kunnen aannemen.

Vooruit helpen

MTO is een manier om te achterhalen hoe je mensen vooruit kunt helpen. Een handig middel is dan Employee Net Promoter Score (eNPS).

Gelukkig geen robot

In de regel ervaart een deel van de mensen in elke organisatie, denk aan de ‘normale verdeling’ van werk en werkdruk, frustraties in (de uitvoering van) het werk.

Psychologie

Frustraties kunnen snel een fysiek of psychisch obstakel worden. Dan gaat het ten koste van de kwaliteit van het werk en de dienstverlening aan de klant. Mensen zijn géén robots.

Goed luisteren

Gelukkig ben je zelf ook géén robot. En kan je mensen helpen door naar ze te luisteren.

Werkdruk en vitaliteit

Problemen met werkdrukbeleving en vitaliteit kan je voorkomen met sterk beleid en slimme instrumenten.

Logica

Medewerkers houden wel van een uitdaging. Wat ze niet willen, is op een bepaald punt steeds tegen hetzelfde probleem of gebrek aan logica aanlopen. Kan iets zijn met veiligheid, met het rooster, communicatie, kapot gereedschap of iets tussen collega’s onderling.

Employee Effort Score

Ga hiermee aan de slag, vóórdat het een probleem

wordt. Gebruik bijvoorbeeld de Employee Effort Score (EES).

Feedback vragen

Amplixs helpt je daarbij. Door feedback te vragen aan medewerkers en daar slimme dingen mee te doen. Wij geloven dat medewerker meer gedaan krijgen zonder obstakels en frustraties.

Drempels weg

We helpen jou om de beleving te stroomlijnen. Drempels en frustraties uit werk te halen. Wij noemen dat Klantgericht MTO. Meer specifiek kan je uiteraard metingen inzetten de het sollicitatieproces, inwerkperiode of een ander specifiek HR proces meten.

Belangrijkste vraag

En tot slot: wat ons betreft is de belangrijkste vraag: ‘Ben je als medewerker in staat en wordt je voldoende gesteund om klanten maximaal te bedienen?’

WAT WILLEN WE WETEN?

  • Zijn jullie medewerkers tevreden?
  • Wat kunnen we doen om klanten nog beter te helpen?
  • Hoe kan er beter worden samengewerkt?
  • Hebben je medewerkers zin om het de gasten naar hun zin te maken?

– – –

CORONA

In deze tijden van Corona lanceert Amplixs een speciaal: