Hoe kan je
medewerkerstevredenheid meten?

als moderne HR professional

MTO

Klantgericht

Vanaf € 1.750 per meting voor klantgerichte HR professionals

Als je medewerkertevredenheid wilt meten, kan je simpel beginnen. Je kan iedereen persoonlijk vragen “Hoe tevreden ben je?” en daar dan over praten.

Een goed gesprek

Een goed gesprek met een medewerker leidt tot oog voor zinnige dingen om te doen of te veranderen. Daarnaast voelen je mensen zich gehoord, ook heel prettig.

Geeft dit een goede analyse en een helder overzicht? Nee, dat niet. En in een kleine organisatie is dat ook niet noodzakelijk. Zodra de organisatie groter wordt, helpt een aanpak die met meer structuur leidt tot actie. Amplixs kan je helpen om dat te bereiken.

Medewerkertevredenheidsonderzoek (MTO)

Uiteraard kan je ook een duur bureau inhuren. Die gaan nadenken over allerlei vragen, alles voor jullie in een online vragenlijst bouwen. Na de meting schrijven ze dikke rapporten en organiseren praatsessies. Zo’n wetenschappelijke benadering klinkt een stuk serieuzer. Dit heeft vaak de voorkeur van de ‘board room’.  Weet je daarna echt waar je mee aan de slag moet en is concreet waar je moet beginnen? Nee, het concrete resultaat van Medewerker Tevredenheid Onderzoeken valt helaas vaak tegen.

Werkgeluk en medewerkerbeleving

Door frustraties en obstakels in het dagelijkse werk weg te nemen, bouw je aan een klantgerichte organisatie. Door het ‘werkgeluk’ te vergroten, groeit je aantrekkingskracht als werkgever. Hier kan je een werkgeluk monitor voor inrichten. Als mensen zich goed voelen, doen ze hun werk beter. En dat merk je. Als collega, als leidinggevende maar vooral als klant. Het begint met medewerkersbeleving maar uiteindelijk doe je Medewerker Tevredenheid Onderzoek voor je klanten.

Medewerkertevredenheid meten en verbeteren

Jij begrijpt dat betrokkenheid en bevlogenheid de enthousiaste versies zijn van tevredenheid. En je wilt tevredenheid van medewerkers niet alleen vaststellen. Maar vooral ook kijken waar de ruimte zit voor ontwikkeling en verbetering? Daar willen wij je graag mee helpen. Sinds 2003 helpen wij organisaties met slimme onderzoeken. Metingen waarmee je je niet blindstaart op gemiddelden. Nee, belevingsonderzoeken die helder maken wat je goed doet. En wat er beter kan, zodat je daadwerkelijk vooruit komt.

Klassiek MTO voor traditionele P&O medewerkers

Belangrijkste punten

  • Vragenlijst over bekende P&O thema’s
  • Diepgaand inzicht in de stand van zaken in de organisatie
  • Rapportages gericht op aanknopingspunten voor verbeteringen
  • Vanaf € 3.250,- per meting
  • AVG proof

Onze visie

Met plezier laten wij jou zien wat we voor jullie organisatie kunnen doen.

Meer weten over onze visie en de meetoplossingen waarmee we jullie organisatie vooruit kunnen helpen?

Medewerkerbetrokkenheid

Als je meer betrokkenheid wilt, moet je medewerkers meer betrekken bij dingen. Zo simpel is het. Dat betekent niet dat je altijd direct moet doen wat de medewerker wil. Het betekent wél dat je open staat voor dialoog en dat ook laat zien. Vraag je eerst af welke thema’s voor medewerkers belangrijk zouden kunnen zijn.

Medewerkertevredenheid

Je kiest een bepaalde insteek voor je Medewerker Tevredenheid Onderzoek. Dat kan een thema zijn of een metric. Tevredenheid van medewerkers is een paraplubegrip, het is op zichzelf geen metric. De context van de organisatie vertaal je naar medewerkertevredenheid. Dat praat je al snel over specifieke thema’s zoals veiligheid en vitaliteit. Ook spreekt men graag over medewerkerbetrokkenheid en bevlogenheid, want het klinkt actiever dan ‘tevredenheid’.

Klantgericht

Het achterliggende doel is om medewerkers goed te faciliteren, zodat zij de klanten optimaal tegemoet kunnen komen met passende oplossingen. Want het verschil maak je niet met modieus, Engels jargon. Verschil maak je met slim meten, helder rapporteren en vlot actie ondernemen.

Modern MTO voor moderne Human Resource professionals

Belangrijkste punten

  • Maakt van tevredenheid geen ontevredenheid
  • Neemt belemmeringen weg voor de medewerker én de klant
  • Feedback gericht op verbeteringen
  • Vanaf € 1.750,- per meting
  • AVG proof

onze mensen

We werken met een fijn team van vakmensen die elkaar graag aanvullen en elkaar ook tegenspreken als dat nodig is. Daar zijn we best een beetje trots op.

Met plezier laten wij jou zien wat we voor jullie organisatie kunnen doen.