Wat is strategisch
medewerkerstevredenheidsonderzoek?

voor de moderne HR professional

MTO

Modern

Vanaf € 1.750 per meting voor strategische HR professionals

Hoe kan je medewerkerstevredenheid modern meten? Als je medewerkertevredenheid wilt meten, kan je simpel beginnen. Je kan iedereen persoonlijk vragen “Hoe tevreden ben je?” en daar dan over praten.

Medewerkerstevredenheid modern meten

Een goed gesprek met een medewerker leidt tot oog voor zinnige dingen om te doen of te veranderen. Daarnaast voelen je mensen zich gehoord, ook heel prettig.

Geeft dit een goede analyse en een helder overzicht? Nee, dat niet. En in een kleine organisatie is dat ook niet noodzakelijk. Zodra de organisatie groter wordt, helpt een aanpak die met meer structuur leidt tot actie. Amplixs kan je helpen om dat te bereiken.

Ouderwets medewerkertevredenheidsonderzoek (MTO)

Uiteraard kan je ook een duur bureau inhuren. Die gaan nadenken over allerlei vragen, alles voor jullie in een online vragenlijst bouwen. Na de meting schrijven ze dikke rapporten en organiseren praatsessies. Zo’n wetenschappelijke benadering van het MedewerkersTevredenheidsOnderzoek klinkt een stuk serieuzer. Dit heeft vaak de voorkeur van de ‘board room’.  Weet je daarna echt waar je mee aan de slag moet? Is concreet waar je moet beginnen? Nee, het concrete resultaat van zo’n medewerkerstevredenheidsonderzoek valt helaas vaak tegen.

Medewerkerstevredenheid modern meten?

Wat is modern medewerkerstevredenheidsonderzoek? Je kiest voor het MTO onderzoek een bepaalde insteek. Dat kan een thema zijn en/of een metric. Tevredenheid van medewerkers is een paraplubegrip. Binnen de context van de organisatie vertaal je naar medewerkertevredenheid. Dat praat je al snel over specifieke thema’s zoals veiligheid en vitaliteit. Ook spreken we graag over medewerkerbetrokkenheid en bevlogenheid. Dit klinkt actiever dan ‘tevredenheid’ enquete. Hoe kan je medewerkerstevredenheid verhogen?

Modern MTO: meten en verbeteren

Jij begrijpt dat betrokkenheid en bevlogenheid de enthousiaste versies zijn van tevredenheid. En jij wilt tevredenheid van medewerkers niet alleen vaststellen met een medewerkertevredenheid enquete. Maar vooral ook kijken waar de ruimte zit voor ontwikkeling en verbetering? Met als doel: medewerkerstevredenheid verhogen. Daar willen wij je graag mee helpen. Sinds 2003 helpen wij organisaties met slimme onderzoeken. Metingen waarmee je je niet blindstaart op gemiddelden. Nee, belevingsonderzoeken die helder maken wat je goed doet. En wat en hoe het beter kan, zodat je daadwerkelijk vooruit komt.

Strategisch MTO voor moderne Human Resource professionals

Belangrijkste punten

 • Maakt van tevredenheid geen ontevredenheid
 • Neemt belemmeringen weg voor de medewerker én de klant
 • Feedback gericht op verbeteringen
 • Vanaf € 1.750,- per meting
 • AVG proof

onze visie

Met plezier laten wij jou zien wat we voor jullie organisatie kunnen doen.

Meer weten over onze visie op beleving en tevredenheid en de meetoplossingen waarmee we jullie organisatie vooruit kunnen helpen?

Beleving en tevredenheid
van jullie medewerkers

Zonder betrokken medewerkers géén blije klanten

Met betrokken medewerkers meer blije klanten. Een betrokken medewerker is de beste medewerker. Hem of haar wil je niet lastigvallen met zinloze vragen. Die wil je serieus nemen. Wij hebben onze eigen kijk op onderzoeken naar medewerkertevredenheid. Zonder tevreden medewerkers géén tevreden klanten.

Moderne methode voor medewerkerstevredenheidsonderzoek

Die visie hebben we uitgewerkt in een slimme methode voor het meten en rapporteren. Hiermee helpen we organisaties in uiteenlopende branches, zoals: B2B en B2C bedrijfsleven, gastronomie, onderwijs en zorg. Hoe kan je medewerkerstevredenheid modern meten?

eNPS

Hoe kunnen jullie de medewerkers helpen om de klanten te helpen? Dat is de kern. En die klant kan ook een gast zijn in de horeca of een ‘interne’ klant. Het doel van MTO onderzoek is níet om medewerkers te pamperen of hun loyaliteit te testen. Zeker geen middel om hen te controleren. Als je je medewerkers niet vertrouwt, had je ze beter niet kunnen aannemen.

Vooruit helpen

MTO is een manier om te achterhalen hoe je mensen vooruit kunt helpen. Een handig middel is Employee Net Promoter Score (eNPS) bij het meten van de Employee Experience.

Frustratie wegnemen

In de regel ervaart een deel van de mensen in elke organisatie, denk aan de ‘normale verdeling’ van werk en werkdruk, frustraties in (de uitvoering van) het werk.

Frustraties kunnen snel een fysiek of mentaal obstakel worden. Dan gaat de kwaliteit van het werk voor en de dienstverlening aan de klant direct omlaag. Mensen zijn géén robots. Zonder betrokken medewerkers géén blije klanten. 

Géén robots

Gelukkig ben je zelf ook géén robot. En kan je mensen helpen door naar ze te luisteren.

Werkdruk en vitaliteit

Problemen met werkdrukbeleving en vitaliteit kan je voorkomen met sterk beleid en slimme instrumenten. Amplixs helpt je daarbij. Ga hiermee aan de slag, vóórdat het een probleem wordt.

Logica

Medewerkers houden wel van een uitdaging. Wat ze niet willen, is op een bepaald punt steeds tegen hetzelfde probleem of gebrek aan logica aanlopen. Kan iets zijn met veiligheid, met het rooster, communicatie, kapot gereedschap of iets tussen collega’s onderling.

Employee Effort Score

Wij geloven dat medewerker meer gedaan krijgen zonder obstakels en frustraties. Gebruik bijvoorbeeld de Employee Effort Score (EES) om feedback te vragen aan medewerkers en daar slimme dingen mee te doen.

Drempels weg

We helpen jou om de beleving te stroomlijnen. Drempels en frustraties uit werk te halen. Wij noemen dat Strategisch MTO, MTO onderzoek dat bijdraagt aan de strategie. Meer specifiek kan je uiteraard metingen inzetten de het sollicitatieproces, inwerkperiode of een ander specifiek HR proces meten.

Met slimme vragen

Zonder betrokken medewerkers géén blije klanten. Daarom is wat ons betreft de belangrijkste vraag: ‘Ben je als medewerker in staat en wordt je voldoende gesteund om klanten optimaal van dienst te zijn?’

Via medewerkertevredenheid

MTO doe je niet om het MTO. Bij Amplixs zetten we een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) graag in om de tevredenheid van klanten/gasten/patiënten/studenten of leerlingen (en hun ouders) te verbeteren. Want jullie organisatie bestaat op de eerste plaats om haar ‘klanten’ tevreden te maken, niet de medewerkers. Daarom zien wij MTO altijd in verband met klanttevredenheid.

Naar klanttevredenheid

We onderzoeken wat medewerkers nodig hebben om gemotiveerd en betrokken te werken. En zo bij te dragen aan klanttevredenheid. Uiteraard geldt: zonder tevreden medewerkers heb je geen tevreden klanten. Meten is weten. Zo stuur je op klant- en medewerkertevredenheid tegelijk.

Maatwerk in meten

Metingen op medewerkers doen we met doordachte producten. Hierop maken we voor elke organisatie specifieke aanpassingen, zodat de oplossing ook jullie organisatie past als een jas. Hoe kan je medewerkerstevredenheid modern meten? Neem contact met ons op, we horen graag hoe we het beste kunnen helpen.

WAT WILLEN WE WETEN?

 • Zijn jullie medewerkers tevreden?
 • Wat kunnen we doen om klanten nog beter te helpen?
 • Hoe kan er beter worden samengewerkt?
 • Zonder betrokken medewerkers géén blije klanten.
 • Hebben je medewerkers zin om het de gasten naar hun zin te maken?
 • Waar loop je tegenaan nu je thuis moet werken?
 • Wat kunnen we doen om daarmee te helpen?

ONLINE KENNISMAKEN

Met plezier laten wij jou zien wat we voor jullie organisatie kunnen doen.

Meer weten over onze visie op medewerkerstevredenheid en de meetoplossingen waarmee we jullie organisatie vooruit kunnen helpen?