Tevredenheid van je klanten

Je klanten willen geen onzinvragen beantwoorden

Een tevreden klant is een goede klant. En een goede klant wil je niet zomaar een paar zinloze vragen stellen. Die wil je serieus nemen.

We hebben een eigen visie op klanttevredenheidsonderzoeken. Die visie hebben we uitgewerkt in onze eigen methodiek. Een slimme methode voor het meten van klanttevredenheid.

PROBLEEM 1: LAGE INSTAPKOSTEN

Een groot deel van de leads kiest de aanbieder met de laagste prijs. Dat is lastig voor moderne dienstenorganisaties – van accountants tot softwareleveranciers. Want dan is er vanaf de start van de samenwerking weinig marge. Dat is lastig.

PROBLEEM 2: SALES WORDT STEEDS DUURDER

Vroeger sprak een verkoper met een inkoper die besliste, nu worden inkoopbeslissingen vaak genomen in overleg met verschillende afdelingen en managementlagen in talloze beslisrondes. Dit maakt Sales een marathon in plaats van een sprint. Het is veel intensiever en fors duurder dan voorheen.

OPLOSSING 1 EN 2: MEER VERDIENEN

‘Prijs’ wordt steeds belangrijker voor prospects in B2B. En de ‘sales cycle’ is ingewikkelder en duurt langer dan voorheen. Per saldo duurt het vaak maanden tot jaren voordat een ‘account’ echt rendeert. Deze twee problemen maken het des te belangrijker om uiteindelijk voldoende aan het account te verdienen.

GEREEDSCHAP: HOUD DE RELATIE VERS 

Hoe kan je meer verdienen? Zorg ervoor dat klanten zo lang mogelijk klant blijven. Opnieuw geld uitgeven aan marketing om een nieuwe klant binnen te halen is zonde. Hoe kan je dat bereiken? We kennen allemaal

de kracht van mond-tot-mond-reclame. Professionaliseer dat.

Hoe je dat doet?

Maak ze enthousiast over iets anders dan een lage prijs. Zodat de verlenging waarschijnlijker wordt. Moeilijk maar daar zit wel de sleutel! En Amplixs kan je hierbij helpen.

WE ZITTEN GOED

Want, niet vergeten, het is voor de klant ook vervelend om het inkoopproces opnieuw te moeten starten. Het is voor de klant aantrekkelijk om te denken: ‘We zitten goed!! Mijn leverancier is de beste! Okee, je betaalt er goed voor maar dan krijg je ook echt wat..’ Help de klant een handje om dit te denken. Dat

doe je door er, met verstand van je klant, echt iets bijzonders van te maken.

RELATIECHECK

Hoe begin je hiermee? Door per klant of doelgroep te achterhalen wat de gevoelige punten zijn. Amplixs helpt je om die boven water te krijgen. Verras de klant vervolgens op dit belangrijke punt. Niet 1x maar structureel. En durf de waardering ook op te eisen. Geef aan dat je weet dat het belangrijk is. En wat je er voor doet om dit op het hoogste niveau te brengen. Laat zien dat je oog hebt voor klantbeleving door het te professioneel meten. Zo maak je het zichtbaar voor de klant, en dat zorgt er voor dat de klant het ook kan communiceren aan derden.

Slim onderzoeken

Je klanten willen geen onzinvragen beantwoorden. Jij wil geen data analyseren, maar weten wat je moet doen om tevreden klanten te krijgen. Onze methodiek combineert die twee zaken slim.

  • Je hebt realtime inzicht: je kunt direct reageren als een klant niet tevreden is. Zo voorkom je schade op lange termijn.
  • Geen rapporten om een uur doorheen te bladeren: wel actiegerichte rapporten die voor elke managementlaag actiepunten bevat die daar relevant zijn.

Hoe krijg je voldoende respons?

  • De invuller bepaalt: de invuller bepaalt zelf hoeveel vragen hij beantwoordt. Hij klikt zijn eigen vragenlijst bij elkaar. Dus geen irrelevante onzinvragen meer.
  • Tevredenheid is ervaring gedeeld door verwachting: we vragen niet alleen naar de ervaring, maar ook naar de verwachting. Zo kun je beide domeinen in de gaten houden.
  • Direct naar de oorzaak: als een klant aangeeft niet tevreden te zijn vragen we direct door naar de oorzaak. Daarna kan de invuller zijn tekst zelf classificeren. Daardoor heb je direct zicht op de knelpunten én weet je welke actie je moet ondernemen.