Wat is modern
klanttevredenheidsonderzoek?

voor een 9+ organisatie

KTO

met relatiecheck

Vanaf € 100,- per maand voor slimme ondernemingen

Wat is modern klanttevredenheidsonderzoek? Tevredenheid kan passief zijn. “Het product is okee. Het voldoet aan mijn behoefte”.

Of (enthousiaster): “De dienstverlening overtreft mijn verwachtingen!

Of beter nog: “Ik wil het iedereen aanraden.” En precies dat wil je bereiken. Actieve tevredenheid.

Klanttevredenheid meten

De kunst, voor jou als ondernemer of marketeer, is om de actieve tevredenheid te vergroten en te benutten. Hoe kan je klanttevredenheid verbeteren? Amplixs kan je daarbij helpen. Wat is modern klanttevredenheidsonderzoek?

Klanttevredenheid meten en verbeteren

Niet denken dat klanttevredenheid onderzoeken voor jullie onbelangrijk is. Het is basisfout nummer 1 in ondernemen om veel aandacht te geven aan het werven van nieuwe klanten en weinig aandacht aan bestaande klanten. Zonde. Je kan veel van hen leren. Sta je daar open voor? Je krijgt er een klant voor terug die jou actief wil aanbevelen in zijn/haar netwerk.

Loyale klanten

Het werven van nieuwe klanten kost veel geld. Vaste klanten, daar heb je als bedrijf veel meer aan. Helemaal mooi wordt het als klanten zo enthousiast zijn dat zij reclame voor je maken. Klanten die positief spreken over een bedrijf hebben een grote impact op het succes van een bedrijf. En als klanten negatief over je spreken, doen ze dat niet een keer maar vaker. Met enorme schade. Je kan weer opnieuw beginnen met je marketing.

Klant centraal

Elke klant kent minimaal één potentiële klant die goed bij jullie past. Als hij die persoon over jullie organisatie vertelt, zou je het een ‘ambassadeur’ kunnen noemen. Zo’n ambassadeur is de kortste weg naar een verdubbeling van het aantal klanten. Overtuigend en kosteloos. Goede verhalen vertelt door een objectieve verteller. Stel daarom de klant centraal, niet ‘het systeem’ (zoals te vaak gebeurt). Denk aan de NPS filosofie.

KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK + RELATIECHECK

Belangrijkste punten

  • Schept kansen om klanten te behouden
  • Haalt boven water wat in een gesprek ongezegd blijft
  • Klanttevredenheid meten beschermt tegen onverwachte ontevredenheid van de klant
  • Signaleert de belangrijkste ontwikkelpunten voor de organisatie
  • Starten vanaf € 100,- per maand (€ 1.200,- per jaar)

onze visie

Met plezier laten wij jou zien wat we voor jullie organisatie kunnen doen.

Meer weten over onze visie op klanttevredenheid en de meetoplossingen waarmee we jullie bedrijf vooruit kunnen helpen?

Beleving en tevredenheid
van jullie klanten

Geen enkele klant wil graag onzinvragen beantwoorden

Een tevreden klant is een goede klant. Klanten behandel je als gasten.

Als leverancier ben je, als het goed is, ook een beetje een gastheer (m/v). Een goede gastheer stelt geen zinloze vragen, die neemt zijn klant serieus. Met de NPS vraag of met een ander middel. Het doel is om de relatie met de klant gezond te houden, zodat die langer meegaat.

Slimme methode

We hebben onze eigen kijk op tevredenheidsonderzoek. Die visie hebben we uitgewerkt in onze eigen methodiek. Een slimme methode voor het meten van klanttevredenheid. Hiermee helpen we uiteenlopende bedrijven in B2B en B2C.

GOEDE RESPONS

De invuller bepaalt zelf hoeveel vragen hij/zij beantwoordt. Hij klikt zijn eigen vragenlijst bij elkaar. Dus geen irrelevante onzinvragen meer.

Verwachtingen

Tevredenheid is ervaring gedeeld door verwachting: we vragen niet alleen naar de ervaringen, maar ook naar de verwachtingen. Zo kun je beide aspecten in de gaten houden.

OORZAAK >> GEVOLG

Direct naar de oorzaak: als een klant niet tevreden is, vragen we direct door naar de oorzaak. Daarna kan de invuller zijn tekst zelf classificeren. Daardoor heb je direct zicht op de knelpunten én weet je welke actie je moet ondernemen.

goed beginnen

Hoe begin je? Door per klant of doelgroep te achterhalen wat de gevoelige punten zijn. Amplixs helpt je om die boven water te krijgen. Verras de gast, de klant of de medewerker dan op dit belangrijke punt. Niet 1x maar structureel. En geef aan dat je weet dat het belangrijk is en wat je er voor doet.

verwachtingen

Tevredenheid is ervaring gedeeld door verwachting, daarom vragen we ook naar verwachtingen.

Kwaliteit van product en dienstverlening

De kwaliteit van product en dienstverlening is van cruciaal belang voor het imago van je organisatie. Alleen: dienstverlening is vluchtig en herinneringen vervagen snel. Daarom is het zo moeilijk om de kwaliteit van product en dienstverlening te meten. En al helemaal om de dienstverlening op basis van die meting te verbeteren.

actie geen data-analyse

Jij wilt geen data analyseren, maar weten wat je moet doen om tevreden klanten te krijgen. Onze methodiek combineert die twee zaken slim. Geen dikke rapporten voor in de la. Wel actiegerichte rapporten met voor iedere medewerker belangrijke aandachtspunten.

Meten á la carte

Dat doen we met een combinatie van verschillende producten. Hierop maken we voor onze opdrachtgevers sluitende aanpassingen, zodat de oplossing jullie organisatie past als een jas. Neem contact met ons op, we horen graag hoe we het beste kunnen helpen.

WAT is belangrijk?

  • Klanten willen geen onzinvragen. Dus de klant bepaalt zelf het aantal vragen
  • Direct naar de oorzaak, als een klant aangeeft niet tevreden te zijn
  • Je hebt realtime inzicht: je kunt direct reageren als een klant niet tevreden is en zo schade voorkomen
  • We vragen naar de knelpunten, zodat je weet welke actie je moet ondernemen

ONLINE KENNISMAKEN

Met plezier laten wij jou zien wat we voor jullie organisatie kunnen doen.

Meer weten over onze visie op klanttevredenheid en de meetoplossingen waarmee we jullie bedrijf vooruit kunnen helpen?