0

De koning is dood, lang leve de koning

De koning is dood. Ik bedoel dan de koning onder de webbrowsers; Internet Explorer (IE). Bijna iedereen in Nederland werkt in een webapplicatie. Veel bedrijven werken met IE als standaard browser om webapplicaties te openen. Als jij dit ook doet, lees dan even verder. Het is tegenwoordig een gevaar en een echte dooddoener voor je customer experience van een applicatie om IE hiervoor als standaardbrowser te (laten) gebruiken!

(meer…)

0

De verborgen terreur van het gemiddelde…

Laat ik dit blog eens van start gaan met een stukje theorie. De Net Promoter Score (NPS). Saai onderwerp? Zeker niet! Je kunt veel met de NPS in je bedrijfsvoering. Jammer genoeg rapporteren en sturen organisaties op gemiddelden en niet op de NPS. Maar dat is gevaarlijk.

(meer…)

0

Vacature – IT Support Engineer (20 – 40 uur p/w)

 

Kom jij in ons team?

 

Wij zijn op zoek naar een startende IT Support Engineer. Jij bent samen met je collega’s van support het 2e lijns aanspreekpunt voor onze klanten. Als IT Support Engineer zorg je ervoor dat al onze klanten meer dan tevreden zijn over de technische kant van onze dienstverlening. Binnen ons supportteam is geen dag, bug, applicatie en issue hetzelfde. Je wordt dagelijks geprikkeld om je technische kennis verder te ontwikkelen. Deze vacature is dan ook een ideale mogelijkheid om door te groeien naar de functie van software developer.

(meer…)

0

Kijk, daar gaat weer een Picnic wagentje…

In slechts 15 minuten boodschappen doen terwijl je ook nog twee kinderen bij je hebt. Klinkt onmogelijk? Het kan, maar je kunt er ook voor kiezen om je boodschappen te laten bezorgen. Dat laatste heb ik gekozen. Zeker toen ik de Picnic wagentjes door de stad zag rondrijden.
(meer…)

0

Question everything

Regelmatig doe ik een mystery visit en wat mij dan opvalt, is dat er nog veel te doen is als het om de juiste service en kwaliteit gaat. Elke keer ben ik -to put it mildly- verbaasd hoe bepaalde bedrijven kunnen blijven bestaan. Hoe simpel kan het zijn om te luisteren en/of kijken naar je gast en daar op in te spelen. Uiteraard is het niet alleen aan de medewerker, maar aan de leidinggevende om de medewerker helder te maken hoe belangrijk dit is (en het goede voorbeeld geven).

(meer…)

0

Drie mooie IT-stages!

 

Wil jij je vastbijten in een IT-vraagstuk?

Wil je je eerste ervaring opdoen bij een organisatie die zich bezighoudt met onderzoeken, online vragenlijsten, data analyse en rapportages/dashboards? Vind je het mooi om te werken voor klanten zoals Pathé, Landal GreenParks, BDO, Hogeschool van Utrecht en Amsterdam en nog veel meer? Dit is de wereld waarin je terechtkomt als je je stage bij ons komt doen! Je loopt mee in een klein bedrijf, waarin een familiesfeer hangt en waar ruimte is om direct nieuwe ideeën en oplossingen op te pakken. Nu denk je vast: “Wat ga ik doen en leren?” Lees dan verder!

 

(meer…)

0

Happy Halloween!