Hoe bevalt dat
thuiswerken nu?

Voor de betrokken werkgever

THUISWERK

check + update

Vanaf € 350,- per meting voor de betrokken werkgever

Hoe bevalt het thuiswerken nu? De aanhoudende Corona-crisismaatregelen zijn voor velen van ons een beproeving. Ondanks krachtige overheidsregelingen, zit je als ondernemer met de handen in het haar bij dalende omzetten. Of dat niet genoeg is, rust op de schouders van de werkgever een nog complexere verantwoordelijkheid. Want ook bij medewerkers bestaat onrust.

thuiswerken niet ideaal

Medewerkers zitten van de ene op de andere dag thuis te werken. Vaak in aanwezigheid van een thuiswerkende partner en thuiswonende kinderen. Voor de meeste mensen geen ideale situatie. Wellicht kan Amplixs helpen inzichtelijk te maken waar men tegen aan loopt en waar jij als werkgever iets kunt betekenen. Hoe bevalt dat thuiswerken nou?

school en kantoor thuis

Want niet iedereen beschikt over een geschikte ‘kantoorkamer’, en als die er wel is, wordt er onverwachts door beide partners tegelijk aanspraak op gemaakt. Veel medewerkers hebben bovendien kinderen. In het ‘thuisonderwijs’, dat momenteel plaatsvond, werden zij geacht een zeer actieve rol te spelen.

THUISONDERWIJS

Met name voor ouders met kinderen tussen 6 en 10 jaar (groep 3 tot en met 6) was het een pittige klus, om de rol van bekwame leerkrachten over te nemen in een omgeving die daar eigenlijk ongeschikt voor is. En dat bovendien te combineren met het uitvoeren van werk, dat soms vermindert door Corona. Maar minstens zo vaak juist méér aandacht vergt, door de speciale omstandigheden die nu gelden en het gedoe met video-bellen. Ook spelen er, soms onbewust, veel zorgen over de gezondheid van (groot)ouders.

THUISWERKEN

Als de kinderen ouder zijn blijkt soms dat verschillende gezinsleden totaal verschillende werkstijlen hebben. En dat botst, als het te lang duurt en je op elkaars lip zit. Je kan elkaar thuis helaas lastig uit de weg gaan. Het is totaal anders dan die ene gebruikelijke thuiswerkdag per gangbare werkweek. Je weet wel.. die dag waarop je in relatief isolement twee keer zo veel denk- of schrijfwerk gedaan krijgt, terwijl je ook een boodschap doet én een wasje draait. Hoe bevalt het thuiswerken nu?

WAT JE KAN DOEN

Met name voor medewerkers zonder partner en/of kinderen geldt dat werken op kantoor ook een belangrijke factor in het sociale leven is. Ze missen het contact met hun collega’s en leidinggevende. Allemaal dingen waar werkgevers niets aan kunnen doen. Wat zij wel kunnen doen, is hun medewerkers helpen met praktische zaken en hen het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan – ook al voelt dat nu zo. Een goede manier om dat te doen is een vlotte meting te doen. Amplixs kan jullie helpen met zo’n Thuiswerk check.

PRAKTISCHE PSYCHOLOGIE

Als je werkgever belangstelling toont voor de praktische zaken waar je thuis mogelijk tegenaan loopt, kan dit psychologisch ook zeer ‘bevrijdend’ werken. “Nee hoor, geen probleem. We roeien met de riemen die we hebben”. Het is immers prettig om je gehoord te voelen. Een boost voor de zelfstandigheid. En misschien heb je als werkgever een beeldscherm voor naast de laptop te leen? Top, fijn dat je ‘m voorlopig kan gebruiken. Zo maak je mensen ‘happy’ onder moeilijke omstandigheden.

– – –

Rapport

Een voorbeeld van enkele onderdelen van het Thuiswerkcheck rapport kan je hier downloaden in PDF-vorm:

thuiswerk check + update

Belangrijkste punten

  • Luister naar je medewerker
  • Maximale betrokkenheid in crisistijd
  • Oplossingen bieden voor praktische problemen
  • Mentale gezondheid bevorderen
  • Vanaf € 350,- per meting
  • AVG proof

STAP 1: KENNISMAKEN

We werken met een fijne verzameling vakmensen die elkaar graag aanvullen en elkaar ook tegenspreken waar nodig. Daar zijn we best een beetje trots op.

Met plezier laten wij jou zien wat we voor jullie organisatie kunnen doen.

Meer weten over onze visie op medewerkerstevredenheid en de meetoplossingen waarmee we jullie organisatie vooruit kunnen helpen?