Beleving en tevredenheid
van jullie medewerkers

Zonder betrokken medewerkers géén blije klanten

Met betrokken medewerkers meer blije klanten. Een betrokken medewerker is de beste medewerker. Hem of haar wil je niet lastigvallen met zinloze vragen. Die wil je serieus nemen. Wij hebben onze eigen kijk op onderzoeken naar medewerkertevredenheid. Zonder tevreden medewerkers géén tevreden klanten.

Slimme methode

Die visie hebben we uitgewerkt in een slimme methode voor het meten en rapporteren. Hiermee helpen we organisaties in uiteenlopende branches, zoals: B2B en B2C bedrijfsleven, gastronomie, onderwijs en zorg.

eNPS

Hoe kunnen jullie de medewerkers helpen om de klanten te helpen? Dat is de kern. En die klant kan ook een gast zijn in de horeca of een ‘interne’ klant. Het doel van MTO is níet om medewerkers te pamperen of hun loyaliteit te testen. Zeker geen middel om hen te controleren. Als je je medewerkers niet vertrouwt, had je ze beter niet kunnen aannemen.

Vooruit helpen

MTO is een manier om te achterhalen hoe je mensen vooruit kunt helpen. Een handig middel is Employee Net Promoter Score (eNPS).

Frustratie wegnemen

In de regel ervaart een deel van de mensen in elke organisatie, denk aan de ‘normale verdeling’ van werk en werkdruk, frustraties in (de uitvoering van) het werk.

Frustraties kunnen snel een fysiek of mentaal obstakel worden. Dan gaat de kwaliteit van het werk voor en de dienstverlening aan de klant direct omlaag. Mensen zijn géén robots. Zonder betrokken medewerkers géén blije klanten. 

Géén robots

Gelukkig ben je zelf ook géén robot. En kan je mensen helpen door naar ze te luisteren.

Werkdruk en vitaliteit

Problemen met werkdrukbeleving en vitaliteit kan je voorkomen met sterk beleid en slimme instrumenten. Amplixs helpt je daarbij. Ga hiermee aan de slag, vóórdat het een probleem wordt.

Logica

Medewerkers houden wel van een uitdaging. Wat ze niet willen, is op een bepaald punt steeds tegen hetzelfde probleem of gebrek aan logica aanlopen. Kan iets zijn met veiligheid, met het rooster, communicatie, kapot gereedschap of iets tussen collega’s onderling.

Employee Effort Score

Wij geloven dat medewerker meer gedaan krijgen zonder obstakels en frustraties. Gebruik bijvoorbeeld de Employee Effort Score (EES) om feedback te vragen aan medewerkers en daar slimme dingen mee te doen.

Drempels weg

We helpen jou om de beleving te stroomlijnen. Drempels en frustraties uit werk te halen. Wij noemen dat Klantgericht MTO. Meer specifiek kan je uiteraard metingen inzetten de het sollicitatieproces, inwerkperiode of een ander specifiek HR proces meten.

Belangrijke vraag

Zonder betrokken medewerkers géén blije klanten. Daarom is wat ons betreft de belangrijkste vraag: ‘Ben je als medewerker in staat en wordt je voldoende gesteund om klanten optimaal van dienst te zijn?’

Van medewerkertevredenheid

MTO doe je niet om het MTO. Bij Amplixs zetten we een medewerkertevredenheidsonderzoek (MTO) graag in om de tevredenheid van klanten/gasten/patiënten/studenten of leerlingen (en hun ouders) te verbeteren. Want jullie organisatie bestaat op de eerste plaats om haar ‘klanten’ tevreden te maken, niet de medewerkers. Daarom zien wij MTO altijd in verband met klanttevredenheid.

Naar klanttevredenheid

We onderzoeken wat medewerkers nodig hebben om gemotiveerd en betrokken te werken. En zo bij te dragen aan klanttevredenheid. Uiteraard geldt: zonder tevreden medewerkers heb je geen tevreden klanten. Meten is weten. Zo stuur je op klant- en medewerkertevredenheid tegelijk.

Maatwerk in meten

Metingen op medewerkers doen we met doordachte producten. Hierop maken we voor elke organisatie specifieke aanpassingen, zodat de oplossing ook jullie organisatie past als een jas. Neem contact met ons op, we horen graag hoe we het beste kunnen helpen.

WAT WILLEN WE WETEN?

  • Zijn jullie medewerkers tevreden?
  • Wat kunnen we doen om klanten nog beter te helpen?
  • Hoe kan er beter worden samengewerkt?
  • Zonder betrokken medewerkers géén blije klanten.
  • Hebben je medewerkers zin om het de gasten naar hun zin te maken?
  • Waar loop je tegenaan nu je thuis moet werken?
  • Wat kunnen we doen om daarmee te helpen?